No właśnie. Wszysko mi się dzisiaj w pracy układa, a tu nagle takie rzeczy...No nie, z tym Katyniem i zamachem na Sikorskiego to już DOWALIŁEŚ na całego... Wygląda mi to na "zbrodniczy" zamach na ład i porządek poniedziałkowego popołudnia Jagmina... nic więcej!
byłyby może usprawiedliwione w odniesieniu do Stalina czy Hitlera, do tego nie w każdych okolicznościach.A historia to są fakty,towarzysz, agent ,zbrodniarz ,uznany za psychicznie chorego , wziął odpowiedzialność za losy Polski.
Forum służy wyrażaniu opinii i poglądów, mądrych i głupich, choć nie ukrywam, że głupie masowo kasujemy. Przyjmujemy jednak, że poglądy winny być wolne od obelg w stosunku do innych uczestników forum (wszystko w granicach rozsądku, np piszesz głupoty - tak, jesteś głupkiem - nie), ale też powinny być wyważone w ocenach postaci historycznych czy nacji - dopuszczamy różne opinie, w tym krytyczne, jednak zbyt emocjonalne szafowanie obrazami nie powinno mieć miejsca. Nie można dopuszczać wszystkiego. Dla przykładu: napisz źle o Hitlerze - co tam, o Piłsudskim - niektórych to urazi, o Janie Pawle II - sami wiecie... Skoro tak, to może winniśmy zrewidować nieco poprzeczkę cenzury w stosunku do wymienionych wcześniej postaci. To z kolei doprowadzi do postawienia znaku równości w podejściu do polskiego papieża i niemieckiego dyktatora. Też nie bardzo...Na koniec tego postu chciałem jeszcze dodać, że moim zdaniem ingerencja w posty z nożycami kiedy ktoś wypowiada swoje opinie jest bardzo nie stosowna. Głupot w końcu kolega marlog nie pisze najwyżej nie idzie utartym szlakiem jeśli chodzi o biografię Marszałka.
Może darujmy sobie teatralne gesty. Nikt Cię nie zmusza, zebyś pokochał Józefa P. i jak dotąd obyło się bez konieczności cenzurowania Twoich postów, zaś Twoja dalsza obecność na forum to, przynajmniej na razie, wyłącznie Twoja decyzja. Skończmy te gorzkie żale, bo kolejne posty odbiegające od tematu będę usuwał. Wątek jest o Piłsudskim (lubianym lub nie), a nie o wolności słowa.Możecie,wycinać z moich postów co chcecie,ale zacznijcie podawać fakty,że to nie gra.
Możecie mnie wyrzuć - bo sam się próbowałem wypisać nie można,
ale nie każcie mi klaskać.
Tyle udowadniałem,że do powstania Polski Piłsudski nie przyłożył palca,tylko Armia Hallera była jedyną Armią po stronie zwycięskiej w I wojnie światowej.
A Polska powstała dlatego że Rosjanie anulowali akt zaborczy po Rewolucji Październikowej, i Dzięki Traktatowi Wersalskiemu.
Zawarcie porozumienia z Niemcami gdy Ci występują z Ligi Narodów i kwestionują Traktat Wersalski,cały Świat się zdziwił ,ale oczywiście tego nikt z Polaków nie zauważył...
I znów wychodzi na to, że Polacy terroryści. Batiuszka car może być dumny ze swoich propagandzistów...Dla mnie ktoś kto napada na transport pieniędzy w czasie pokoju to terrorysta.